Cinta

Cinta Itu Indah.......Cinta Itu Setia.......Cinta Itu Hebat.......Cinta Itu Hijrah.......Cinta Itu Asyik.......Cinta Itu Satu.......Cinta Itu Nikmat..

Saturday, August 14, 2010

Mengapa simpan di hati???

Assalamualaikum..kembali lagi..dah Ramadhan..salam Ramadhan buat semua..ok..kali ni tajuk nya agak general..tapi x semua mmpu buat..so sila hayati..:-) bismillah


" Sebahagian manusia merasakan kesusahan dlm dunia tu seperti masuk dalam medan perang dunia..haha..padahal mereka tetap disitu..bak berada di tempat tidur sahaja..:-) padahal kesannya hanya sakit jantung..sakit hati..anda marah jika di tinggalkan..dikecewakan..mcm harga minyak naik..marah..harga barang naik..marah..selalu shj berada dalam kegusaran dn kesedihan..

........Mereka mengira bahawa tiap-tiap teriakan yang keras ditujukan kepada mereka...(al-Munafiqun:4)

sebenarnya ia mudah..jangan letakkan diri anda lemah..jikalau badai melanda..anggap ia satu peperangan yang anda bakal temui..macam peperiksaaan..pe jua berlaku anda perlu ulangkaji dan hadapi exam itu..so jgn biarkan ia memanipulasi diri anda..kerana yg akan penuh hanya kesakitan..kesedihan..

cuba yakin dgn diri..dan kuatkan semngat dengan Iman..isu lain is kena percaya Iman dalam diri..jgn merasakan kita tidak berkupiah,tidak ke masjid kita tidak beriman..hadapi dengn iman yang ada dlm diri..

sedangkan orang-orang yang memiliki hati yang kuat akan sentiasa mendapatkan pertolongan dari Allah dan sentiasa yakin dengan janjiNya

....lalu menurunkan ketenangan atas mereka..(Al-Fath:18)

p/s: dengan ini cuba fahami..jgn letakkan semua di hati kita..hadapi nya dengn tenang dan iman yg sepatutnya..jgn perlu letkkan dalam hati cz ia hanya memakan diri..bagi semua nya anda yg kene fikir..:-) wallahualam..Insyallah..

No comments:

Post a Comment