Cinta

Cinta Itu Indah.......Cinta Itu Setia.......Cinta Itu Hebat.......Cinta Itu Hijrah.......Cinta Itu Asyik.......Cinta Itu Satu.......Cinta Itu Nikmat..

Monday, June 28, 2010

10 Tips bercinta...cuba selami..

Bismillah...ni merupakan tips2 yang mampu membantu anda dalam 1 perhubungan...mayb ayat nya cukup mendalam hingga sukar phm..tetapi cuba fahami secara perlahan..ada mksd2 nya..hihi...dn saya juga ada bold kan mana2 perkataan penting bagi tips ni..so enjoy reading..

1. Janganlah kau membiarkan KEMANISAN bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan 'si dia'.

2. Bercintalah kau dengan nya dengan sekadarnya. Kelak mungkin 'si dia' mungkin bukan jodoh untukmu.

3. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik 'si dia'.

4. Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melaggar syariatNYA.

5. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikinya adalah selepas kau diijabkabulkan.

6. Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

7. Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara ber'dating', cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

8. Bercintalah untuk mencapai cintaNYA.

9. Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga YAKIN cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

10. Jangan biarkan NAFSUMU dengan cinta yang tidak diterima disisi ALLAH, kelak ALLAH akan tarik kebahagian darimu.


Macam mana???...mayb ada yg rasa x jelas kan..10 tips ini memberi pengertian mendalam tentang CINTA,NAFSU dan KEREDHAAN ALLAH/TUHAN...so jgn persiakan nikmat Cinta yg Allah cipta semata-mata tuk kepentingan sendiri..kerana betul Cinta itu milik anda dan si dia..namun secara hakikinya...jasad,nyawa dan cinta itu hanya PINJAMAN dari Allah..maka carilah Cinta yg diredhai Allah..Wallahualam..

No comments:

Post a Comment